Thema

Hospitality

Tekst

Jan Mol

Beeld

Today's Brew

Deel dit artikel

29 augustus 2022

Amsterdam is een droom van een restaurant rijker

Sinds kort beschikt de Amsterdamse Reguliersdwarsstraat over een poort die leidt naar een andere wereld. Restaurant Secret Garden opende er haar deuren en ontvangt haar gasten in een dromerige sfeer van ongebreidelde en ongekende luxe. Een toevluchtsoord waar de bezoeker niets meer merkt van de hectiek van de drukste stad van het land. Waar het interieur een bijzondere mix van aaibaarheid, luxe en natuurlijke elementen combineert. En de keuken? Wat te denken van een fusion tussen Peruviaans en Japans? Secret Garden beschikt zelfs over een royale tuin, ook uniek in de binnenstad. Dat deze bijzondere plek alles heeft om zelfs de meest verwende gast een unieke beleving te bieden, is duidelijk. D'FINING SPACES® spreekt met Will Erens, het brein achter de inrichting. Hij was met zijn bureau 'Too Many Agencies' vanaf het begin betrokken bij dit meesterproject.

De schitterende serre laat de grens tussen binnen en buiten vervagen.

Er was alleen maar een locatie bekend
Erens, CEO en creative bij het Amsterdamse Too Many Agencies, opent: "De eigenaren van Secret Garden hadden alleen een locatie, maar nog geen concept. Ze wilden iets bijzonders realiseren en namen contact op met ons. Met een succesvol ontwerp voor Escape, ook van deze eigenaren, op onze naam wisten de heren dat Too Many Agencies hun taal spreekt." Erens ging aan de slag en kwam met een conceptvoorstel. "Ik wist dat het echt anders moest worden, liefst iets on-Nederlands. Iets exotisch, dat de mond doet openvallen. Dat begon al bij het bedenken van een goede naam. Na veel brainstormsessies werd gekozen voor 'Secret Garden'. De naam heeft alles in zich: het nodigt uit om te gaan ontdekken, het geeft aan dat er een natuurlijk element aanwezig is en je hebt meteen het gevoel dat er iets bijzonders aan de hand is. En dat midden in een iconische stad waarin alles al eens lijkt te zijn toegepast. Als we bij Too Many Agencies ergens dol op zijn, dan is het wel om van de gebaande paden af te wijken."

Een rijke, natuurlijke plek om te dineren, midden in de stad. Waar vind je nog zo'n groen hofje?

De bezoeker stapt letterlijk binnen in een droomwereld.

De nieuwe norm in luxe en beleving
Erens heeft herhaaldelijk zijn retraite gezocht in het bos, om inspiratie op te doen voor de natuurlijke inrichting. Dat zie je en voel je in het interieur: gedurfde stofcombinaties, custom made meubels en verlichting en een lichtspel dat ook alleen maar tot stand kan zijn gekomen door te kijken en te voelen wat er in de natuur gebeurt. Erens: "In het bos nam ik vormen en kleuren in me op, gedurende alle seizoenen. Zo vind je in Secret Garden veel goud toegepast, maar dan de bijzondere, gematteerde goudtint die je op een zonnige ochtend in het bos aantreft. Ik heb uren in het bos doorgebracht om te doorgronden hoe het zonlicht dat door de bladeren schijnt zijn effect sorteert op ons als kijker. De kennis die ik heb opgedaan vind je terug in het groene glas boven de bar, waar licht doorheen schijnt. Het is subtiel en draagt bij aan een stuk emotie." Zo is er in hele ontwerp van Secret Garden niets aan het toeval overgelaten en zit overal 'de hand van de meester' in. Dat maakt Too Many Agencies dan ook onderscheidend. Bij Secret Garden kunnen we rustig stellen dat er een nieuwe norm in luxe en beleving is gecreëerd.

'Erens heeft herhaaldelijk zijn retraite gezocht in het bos, om inspiratie op te doen voor de natuurlijke inrichting'

'Less is poor'
Een uitspraak van Erens, die lijnrecht staat op 'Less is more'. "Maximalisme, daar gaan we voor. Het ultieme wow-effect. Bedenk wel dat als je maximalistisch ontwerpt, je wel alle technieken in huis moet hebben, om alles kloppend te maken. Dat red je niet met standaardoplossingen in verlichting, meubels en wanddecoratie. We zijn met 7 mensen bij Too Many Agencies continu bezig met het steeds hoger leggen van de lat en daar leven we voor. Wat is er mooier dan een casco pand hebben als blank canvas en dat transformeren tot een ultieme beleving?"

Erens heeft zoveel unieke ontwerpen op zijn naam staan, dat je bijna een 'rock star' mentaliteit zou verwachten. Niets is minder waar. Too Many Agencies is vooral een bureau dat er een erezaak van maakt om de verwachtingen van de klant en diens klanten te overtreffen en dat lukt keer op keer. "Mensen willen verleid worden. Een sprookje beleven alsof ze weer even kind zijn. Wij worden er gelukkig van als we die sprookjes kunnen waarmaken."

_Meer artikelen

D'FINING SPACES® is een uitgave van:

Contact

Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@definingspaces.nl

© Draeckensteijn Media 2024 | Design & beheer: IDEA 2