Thema

Expo & Event

Tekst

Jan Mol

Beeld

Raphaël Drent/Patrick Meis/Excellent

Deel dit artikel

22 augustus 2022

EXCELLENT Woonbeurs toont de overtreffende trap van luxe

Om even met de deur in huis (lees: luxe villa) te vallen: de EXCELLENT Woonbeurs, die van donderdag 24 november tot en met zondag 27 november in AHOY Rotterdam wordt gehouden, is van niet-Nederlandse proporties. De woonbeurs wordt al jaren georganiseerd door EXCELLENT Magazine, hét tijdschrift voor iedereen die geïnteresseerd is in lifestyle en luxe wonen. Dit jaar beleeft de Excellent Woonbeurs alweer haar 7e editie, na drie jaar afwezig te zijn geweest door corona. Dat juist in ons calvinistische kikkerlandje de meest exorbitante beurs op het gebied van luxe wonen en lifestyle flink uitpakt, ligt er volgens Frank Kerkhofs aan dat de EXCELLENT Woonbeurs verder gaat waar het gedrukte magazine ophoudt. Kerkhofs, eigenaar van EXCELLENT Magazine: "Op de EXCELLENT Woonbeurs wordt de bezoeker ondergedompeld in een wereld van luxe. Het is allemaal te zien, te horen, te ruiken, te voelen en te proeven en een feest van inspiratie. De animo onder exposanten is hoger dan ooit en datzelfde geldt voor bezoekers, als we naar de kaartverkoop kijken."

Op het gebied van interieur en exterieur worden de laatste trends getoond. (Foto: Patrick Meis)

Alles op het gebied van interieur en exterieur
Wie de EXCELLENT Woonbeurs betreedt, zal ogen en oren tekortkomen. Op het gebied van interieur en exterieur worden de laatste trends getoond en kan de bezoeker volop genieten van creaties van 's lands meest toonaangevende interieurontwerpers en (binnenhuis)architecten. Kerkhofs: "Wie gaat verbouwen of een huis gaat kopen, zal hier op ideeën komen die men niet voor mogelijk had gehouden. En wat is leuker dan een praatje aangaan met de ontwerpers zelf? Of het nu gaat om de woonkamer, de keuken, de badkamer of de slaapkamer: op de woonbeurs komt alles samen. Er wordt volop aandacht besteed aan architectuur, binnen en buiten. De rode draad die door alles heen loopt is diversiteit, creativiteit, esthetiek en kwaliteit. Nergens vind je als bezoeker zoveel inspirerende voorbeelden bij elkaar."

Ook de liefhebbers van exclusieve sieraden komen aan hun trekken. (Foto: Patrick Meis)

Vier volledig ingerichte woonhuizen
Waar beleef je luxe wonen nu beter dan in een echt huis? Dat dacht de organisatie van de EXCELLENT Woonbeurs ook. "Op de woonbeurs staan vier echte huizen, die ieder uniek zijn ingericht. De ontwerpers achter deze vier woningen zijn Studio Hip, Hans Kuijten, Patrick Russ en Station D.", schetst Kerkhofs. "Je zou er je intrek kunnen nemen en er in luxe kunnen wonen. Alles is aanwezig: een stijlvol ingerichte woonkamer, al dan niet met haard, een designkeuken, designbadkamer et cetera. Zelfs aan het terras buiten is gedacht. Ook hangt er kunst aan de muur – uiteraard te koop –, waarvan we nu al kunnen zeggen dat deze in de loop der jaren alleen maar meer waard zal worden." De ontwerpers van de woningen hebben zich bediend van de mooiste designmerken op het gebied van wonen, slapen, koken en sanitair. Daarnaast spelen mooie meubels en bijzondere wandbekleding een centrale rol.

Dat er vier echte woningen in AHOY opgebouwd zijn, zegt volgens ons genoeg over de grandeur van de EXCELLENT Woonbeurs. Nergens anders tref je zo'n complete verzameling met mooie lifestyle-elementen op één plek aan.

De kunst van het koken oefen je het liefst uit in een inspirerende omgeving. (Foto: Patrick Meis)

De keuken mag het pronkstuk van de woning zijn. (Foto: Raphaël Drent)

Je tweede huis vind je op de Excellent Woonbeurs
Wanneer je toe bent aan een 'second home' op een mooie plek buiten Nederland, dan kom je er al snel achter dat de zoektocht doorspekt is met hindernissen en valkuilen. Wie EXCELLENT Magazine regelmatig leest, weet inmiddels dat er Nederlandse makelaarsbedrijven zijn die zich hebben gespecialiseerd in het zoeken naar de allermooiste woningen op de meest idyllische plekken in Europa. "Op de EXCELLENT Woonbeurs kun je je perfect oriënteren op een tweede huis in het buitenland dankzij de medewerking van onze partners die huizen aanbieden, helpen bij het zoeken en alle hobbels in het aankooptraject voor je gladstrijken. Terwijl voor velen een tweede huis uitmondt in een traject vol hoofdpijn en zorgen, bieden onze makelaars rust, zekerheid, comfort en de allermooiste woonobjecten over onze landsgrenzen heen", aldus Kerkhofs.

Exclusieve mobiliteit
Geniet je ook altijd van de artikelen in EXCELLENT Magazine waarin de meest luxe en exotische auto's worden voorgesteld? Dan is alleen al daarom een bezoek aan de Woonbeurs de moeite waard. In AHOY kun je live kennismaken met exclusieve mobiliteit, of het nu gaat om auto's of boten. "Wie een exclusieve lifestyle heeft, wil daar meestal een passend vervoermiddel bij hebben. Of dat nu op de weg is of op het water: we tonen op de woonbeurs alleen het allermooiste, snelste en meest exclusieve."

Exclusieve mobiliteit is een vast onderdeel van de EXCELLENT Woonbeurs. (Foto: Patrick Meis)

'Een speciale plek op de Excellent Woonbeurs is gereserveerd voor de Giovanni van Bronckhorst Foundation'

Giovanni van Bronckhorst Foundation
Een speciale plek op de Excellent Woonbeurs is gereserveerd voor de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Deze stichting helpt kinderen uit kansarme wijken hun kansen in de maatschappij te vergroten, door hen te begeleiden in het wegwerken van schoolachterstanden. Ook de ouders van deze kinderen worden onder de vleugels genomen. De Giovanni van Bronckhorst Foundation is een onafhankelijke stichting, die geen aanspraak maakt op overheidssubsidies teneinde zelf de regie te kunnen bewaren. Aangezien de stichting is aangewezen op giften, is er geen betere plek te bedenken dan een stand op de EXCELLENT Woonbeurs. Kerkhofs: "Ik hoop dan ook dat onze bezoekers de informatie die de stichting geeft goed op zich laten inwerken en daarna gul doneren. Dat heeft deze mooie stichting verdiend."

Een Hästens-bed van € 439.000,- in de veiling
Heel bijzonder is een veiling die voor het goede doel gehouden wordt. De helft van de opbrengst zal worden overhandigd aan de Giovanni van Bronckhorst Stichting. "Op de Excellent Woonbeurs gaat een Hästens-bed met een gewicht van 600 kg onder de hamer, met een verkoopadviesprijs van € 439.000,-. Dat dit geen gewoon bed is moge duidelijk zijn. Ik nodig iedereen van harte uit om dit slaapmirakel met eigen ogen te komen aanschouwen", vertelt Kerkhofs. "Uiteraard kan de gelukkige winnaar van de veiling de aanschaf als aftrekpost opvoeren bij de belastingaangifte, omdat de opbrengst naar een goed doel gaat."

Dat is echter niet het enige wat door de veilingmeester wordt aangeboden. Wie van fietsen houdt en dit in stijl wil doen, kan bieden op twee echte VanMoof-fietsen, die door kunstenaars uit Rotterdam beschilderd zijn. Kerkhofs: "Je kunt er voortreffelijk op fietsen, maar als object in de woonkamer misstaan deze fietsen zeker niet!"

Op de EXCELLENT Woonbeurs wordt de bezoeker ondergedompeld in een wereld van luxe. (Foto: EXCELLENT)

Mode en meer
Ook aan de liefhebbers van kleding is gedacht. Een schitterende en exclusieve modeshow boordevol inspiratie kan worden bijgewoond. "Dat maakt het plaatje compleet als het om lifestyle gaat", aldus Kerkhofs. "De modeshow gaat gegarandeerd een 'wow-effect' opleveren, bij alle bezoekers." Op de vraag hoe het zit met de inwendige mens, antwoordt Kerkhofs tot besluit: "Wat dacht je zelf? Adel verplicht, we zijn tenslotte EXCELLENT. Ook de gastronomie op de woonbeurs is excellent. Bij stijlvolle luxe hoort stijlvol en lekker eten en drinken. Maak je geen zorgen, onze cateraar geeft je nog meer redenen om naar de EXCELLENT Woonbeurs te komen!"

Wil je verzekerd zijn van tickets voor deze unieke beurs? Klik dan op de link om deze direct te bestellen.

D'FINING SPACES® is een uitgave van:

Contact

Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@definingspaces.nl

© Draeckensteijn Media 2024 | Design & beheer: IDEA 2