Thema

Interieur

Tekst

Jan Mol
Beeld

Holland Gevel Techniek
Deel dit artikel

1 september 2022

Interieur- en exterieurtransformaties met foliewrap technologie

Als eigenaar van een kantoorpand of hotel weet je dat je pand het visitekaartje van het bedrijf is. Vaak gooit de tand des tijds echter roet in het eten. De ooit glanzende aluminium kozijnen zijn lelijk, verweerd en dof geworden. Je kunt een schilder bestellen, maar die kan niet toveren met zijn kwast. Moet je dan de kozijnen laten vervangen? Dat is een optie, zij het een hele kostbare en niet zo duurzame optie. Er is echter een veel beter alternatief: gevelrenovatie middels foliewrap technologie. Een nieuwe frisse kleur kiezen, de folie door specialisten laten aanbrengen en genieten van de nieuwe aanblik. Uiteraard met de garantie dat de folie weersbestendig is en kleurecht. Henk de Bruin, eigenaar van Holland Geveltechniek, heeft er zijn expertise van gemaakt. We spreken hem over zijn werk en de laatste trend: het renoveren van interieurs met deze duurzame techniek.

Ook de raamkozijnen in het restaurant van de Teleport Tower zijn getransformeerd naar stemmig donkergrijs, bijna zwart.

Een totaal nieuwe aanblik
"Door kozijnen en gevelbeplating te voorzien van een wrap ontstaat er een totaal nieuw gevelbeeld", opent De Bruin het gesprek. "Vaak wordt er door gebouweigenaren voor een andere kleur gekozen dan het verweerde origineel. Zo haal je een oud gebouw in één keer 2022 binnen. In de kleurenwaaier vinden we dan ook de allerlaatste trends op kleurgebied, inclusief decorfolies met metallic look of een houtdecor." Belangrijk om te weten is dat de folies die door Holland Gevel Techniek worden toegepast allemaal high end folies zijn, van gerenommeerde merken. "Dat garandeert een goede hechting, een voortreffelijke UV-bestendigheid en een lang leven. Door alles vooraf goed schoon te maken en daarna te voorzien van onze sterke folie, krijgt het kozijn of de gevelbeplating letterlijk een tweede leven. Volledig beschermd tegen verdere verwering en gestoken in een nieuw jasje ziet de gevel er weer fris uit. Dat er enorme kosten bespaard worden, omdat er geen nieuwe kozijnen gekocht hoeven te worden, moge duidelijk zijn."
'De folie die gebruikt wordt leent zich uitstekend voor interieurs'

De receptie van Hyde Park heeft een metamorfose ondergaan.

Het liftfront levert dankzij de foliewrap een geheel nieuwe aanblik op.

Een lounge hoek in Hyde Park is in het donkergrijs en zacht goud gestoken.

Ook het interieur kan nieuw leven ingeblazen worden
De folie die door Holland Gevel Techniek gebruikt wordt, leent zich ook uitstekend voor het vernieuwen van interieurs. Een schitterend voorbeeld is de Teleport Tower in Amsterdam. Dit 'multi-tennant' kantoorgebouw is door De Bruin en zijn team van binnen voorzien van stijlvolle folie in de kleur Ral 9004, bijna zwart. De Bruin: "Origineel was alles rood. We hebben er eerst de buitenkant aangepakt, daarna het interieur. Je ziet ons werk op de begane grond, waar het restaurant en de binnenkozijnen zijn gedaan. Een heuse metamorfose!" De Bruin kan nog even doorgaan: "Ook de showroom met modelproducten voor de kopers van appartementen in Hyde Park, Amsterdam, heeft een grote verandering ondergaan. De eigenaar wilde een luxe sfeer, in plaats van het oorspronkelijke wit. Je vindt er namelijk interieuradviseurs en designers, maar ook een aantal gerenommeerde merken op het gebied van sanitair, keukeninrichting en meubilair. Op de wanden hebben we matzwarte folie toegepast, afgewisseld met hoogglans goud op panelen en pilaren. Ook de balie en het liftfront zijn meegenomen. De combinatie van folies past uitstekend bij de identiteit van Hyde Park."

Ook meubels kunnen een andere look krijgen. De Bruin noemt als laatste voorbeeld een design balie bij een bekend advocatenkantoor in Rotterdam. "Die was ronduit saai en kon een upgrade gebruiken. Omdat delen van de balie verlicht zijn, hebben we daar geadviseerd om een donkere folie voor de solide delen te gebruiken. Dit levert een prachtig contrast op en laat het licht des te meer spreken."

_Meer artikelen

D'FINING SPACES® is een uitgave van:

Contact

Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@definingspaces.nl

© Scooter & Volt 2024 | Design & beheer: IDEA 2