Thema

Expo & Event

Tekst

Jan Mol

Beeld

ELDEE Expo Experts

Deel dit artikel

1 september 2022

Thuis bij… Bruynzeel keukens

Vastgoedbeurs PROVADA had dit jaar als thema 'Act now for a better tomorrow'. De beurs stond in het teken van duurzaamheid, klimaatadaptie en circulariteit. Ook Bruynzeel keukens, inmiddels 125 jaar in het zadel, stond op de beurs. Met een circulaire keuken die volledig beantwoordt aan de duurzaamheidsgedachte, trok Bruynzeel de aandacht van onder andere 'koop' (architecten, aannemers, makelaars en kopers), 'leisure' (recreatieparken en verhuurorganisaties) en 'huur' (beleggers, investeerders, beheerders, architecten en aannemers). De entourage waarin de keukens getoond werden kwam van de hand van ELDEE Expo Experts uit Tricht. Kevin van Burk heeft als projectmanager namens ELDEE het ontwerpen en bouwen van de stand begeleid. "We hebben er met Bruynzeel inmiddels meerdere PROVADA'S opzitten. Op dit moment komt de VT-Wonenbeurs alweer in beeld, waarvoor we wederom een Bruynzeel stand realiseren."

Door de aanwezigheid van daken werd het 'Thuis Bij' gevoel nog eens versterkt.

Marktleider op het gebied van duurzaamheid en circulariteit
ELDEE ontving een heldere briefing van Bruynzeel keukens. Daarin stond aangegeven dat de stand het marktleiderschap op het gebied van duurzaamheid en circulariteit moest communiceren. "En dat in een setting die de focus legt op relatiebeheer, netwerken, acquisitie en een groot onderscheidend vermogen. De stand moest opvallen en verrassen. Om te bekrachtigen dat Bruynzeel met 125 jaar expertise de kunst beheerst om een circulaire keuken te maken, moest de stand een echt groene uitstraling hebben. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hing als virtuele vlag boven alles", aldus Van Burk.

Bruynzeel geldt als een van de oudste merken, zo niet het oudste merk op het gebied van keukenbouw in Nederland. "De stand moest duidelijk maken dat er weliswaar sprake is van een echte 'heritage', maar dat Bruynzeel qua kwaliteit, design en duurzaamheid koploper is. Met hun expertise is dat ook logisch. We zijn naar aanleiding van de briefing het ontwerpproces ingegaan en na twee wijzigingen op het eerste concept hadden we het eindontwerp te pakken."

Zo zien we een keuken graag: fris, modern en circulair!

'ELDEE heeft in het ontwerp van de stand rekening gehouden met de thematiek van de beurs en het duurzaamheidsaspect'

Een groene stand, letterlijk en figuurlijk
ELDEE heeft in het ontwerp van de stand rekening gehouden met de thematiek van de beurs en het duurzaamheidsaspect. Dat zien we terug op materiaalniveau. Van Burk licht toe: "De verhoogde vloer was opgebouwd uit een herbruikbare systeemvloer met daarop een gerecyclede topvloer. Al het toegepaste hout in de stand had het FSC-keurmerk, als verlichting is alleen led en HQI-verlichting toegepast. De gewenste lichtopbrengst, zonder energie te slurpen dus. De finesse zit in de details: de hangende, bedrukte banner hebben we gemaakt uit BIOVATE-textiel. De grondstof daarvoor bestaat uit aardappelzetmeel en PES (polyethersulfone). Alles was zo ontworpen en gebouwd dat na afloop van de beurs alles netjes gedemonteerd kon worden voor hergebruik."

Hoe is de keuze voor materialen en kleuren tot stand gekomen? Van Burk antwoordt: "We hebben een voorselectie gemaakt en deze als stalen voorgelegd aan Bruynzeel. Alle stalen beantwoordden aan de normen en eisen die er gesteld werden, het was slechts een kwestie van uitzoeken. Het leuke is dat er door toepassing van verschillende vloeren diverse zones zichtbaar waren. Bij binnenkomst werd de bezoeker onthaald op een witte vloer met daarop een groene keuken. Groen als kleur kwam op meerdere plekken in de stand terug, ook in de toegepaste grootformaat prints. Weelderige, groene boomtoppen bekroonden de stand."

Bruynzeel keukens blinken niet alleen uit in kwaliteit, maar ook in design.

Precisiewerk vanwege vastgestelde keukenmaten
De slogan 'Thuis bij Bruynzeel' kon ook letterlijk zo beleefd worden, doordat er diverse daken in het ontwerp waren voorzien. "Dat gaf het huiselijke effect waar Bruynzeel naar op zoek was voor de stand. Extra beleving was er in de vorm van een chef-kok die in één van de keukens -volledig operationeel- de hele beurs de sterren van de hemel kookte. Als we het dan hebben over het inbouwen van de keukens, dan is daar sprake van een huzarenstukje op het gebied van maatvoering in de stand. De maten van de geproduceerde keukens waren namelijk leidend en allesbehalve vergevingsgezind. Precisiewerk dus, voor het team van ELDEE."

Een andere uitdaging vormde het korte tijdsbestek waarbinnen de stand gebouwd moest worden. "Je moet je voorstellen dat we op vrijdag konden beginnen met de standbouw, maar de keukenmonteurs van Bruynzeel al op zaterdag aanwezig waren om te starten met hun werk. Door dit slim in te plannen en als team op te trekken zijn we erin geslaagd om zonder problemen achter elkaar aan te werken. Schitterend om te zien hoeveel er dan gebeurt in een hele korte tijd." Over de samenwerking tussen Bruynzeel en ELDEE zijn beide partijen het eens: die was voortreffelijk. "Bruynzeel denkt mee, is behulpzaam en schonk ons alle vertrouwen", concludeert Van Burk. De reactie van Bruynzeel luidt: "Alles was perfect geregeld, van de vertaling van onze wensen naar een praktisch ontwerp, tot en met het meedenken in engineering. Er moest rekening gehouden worden met dragende delen die sterk genoeg waren om keukenkastjes aan op te hangen. Ook het duurzaamheidsaspect heeft alle aandacht gekregen en de communicatie met ELDEE was weer prima."

_Meer artikelen

D'FINING SPACES® is een uitgave van:

Contact

Stekkenberg 11
6561 XE Groesbeek
T: +31 6 11704420
E: info@definingspaces.nl

© Draeckensteijn Media 2024 | Design & beheer: IDEA 2